top of page

Wat is er allemaal te doen in de omgeving?

Een zeilboot, roeiboot of kano huren

in het dorpje ernaast, Osiek, 4km verder op. Daar kun je ook direct op het grote open meer Kałębie varen.

Kanotocht op een wilde rivier met een zachte stroom Wda in de prachtige natuurlijke omgeving, deels door de bevers bewoonde reservaat.

Er is een korte tocht van ca. 3 uur en een lange tocht van ca. 7 uur

Of meerdaagse tochten met kamperen in het wild.

Stenencirkels uit de 2e eeuw na Chr. in Odry

(plm. 1,5uur rijden)

Er is daar een bijzondere energie te voelen.

Klimpark in Rulewo, bij Warlubie (half uur rijden)

- met 6 verschillende routes en andere attracties, waar je jezelf een halve dag lang kan vermaken

Paard rijden in Nowe (half uur rijden)

We zijn bevriend met de eigenaar van een manege daar die ca. 20 paarden bezit en paardrijlessen vanaf beginners niveau aanbiedt. Ook is een tocht langs de grootste Poolse rivier de Vistula mogelijk voor meer ervaren ruiters. Helaas spreekt hij geen andere taal behalve Pools, dus vertaling van een van ons zou waarschijnlijk nodig zijn. Maar dat kan geregeld worden. Zijn paarden staan altijd buiten en in de kudde waardoor ze van zichzelf rustig en betrouwbaar zijn.

Daarnaast zijn er grote oude steden op een afstand van 1,5 uur rijden zoals Gdansk, met een geschiedenis van 1000jaar, het stadje Sopot ernaast- een touristisch kuuroord en badplaats of Torun, een prachtige oude stad waar Kopernicus in de 15e eeuw geboren werd.

Ook is er het Malbork kasteel, het grootste en een van de mooiste middeleeuwse bakstenen kastelen ter wereld, gebouwd door de Teutoonse ridderorde.

bottom of page