MATERNIA - walking each other home

Tussen mei en oktober verwelkomen we gasten en bieden overnachting in deze 5 kamers:

 

Beneden:

1. tweepersoonsbed kamer met eigen badkamer

2. twee 1-persoonsbedden kamer (kinderkamer)met gebruik dezelfde badkamer 

Boven:

3. tweepersoonsbed kamer met eigen badkamer

4. 1,2,of 3 1-persoonsbedden kamer met rode badkamer

5. grote kamer (30m2) flexibel in te richten:

- als cursuszaal

- als werk kamer met wifi

- als slaapzaal

 

Alle kamers hebben een prachtig uitzicht.

 

Allemaal met leem gestucte muren voor een prettig natuurlijk binnenklimaat.

 

De leem komt van onze eigen bodem en is alleen op de plafonds wit geverfd met een leemverf. Voor de rest houden we de muren aardebruin.

 

In de badkamers leven we ons uit met mozaïeken en naar Hundertwasser volgen we spontane i.p.v. rechte lijnen, net zoals het gebeurt in de natuur. 

 

En omdat de gebruikte water wordt terug in de natuur gebracht en gefiltered door de planten gebruiken we voor het wassen en douchen alleen natuurlijke cosmetica. Fijn als je rekening mee houdt als je hier komt.

 

 

 

Het eten is voor ons elke keer een feest. Het is ten slotte een van de meest directe vormen van verbinding met Moeder Aarde. We genieten van het voorbereiden en delen van die rijkdom met anderen.

 

In de zomer gebruiken we het liefst biologische groente uit eigen tuin. Verder kopen we zo veel mogelijk biologisch in uit de regio.  

 

Daarnaast vullen we geregeld de salades bij met wilde eetbare planten boordevol essentiële voedingsstoffen (zgn. "superfoods" van eigen bodem)

 

Een van de specialiteiten van mijn moeder, die graag gasten verwent, zijn haar overheerlijke taarten. Als je in juli naar het bos gaat om bosbessen te plukken maakt ze er een taart van om je vingers bij af te likken!

 

De soepen en salades kan ze ook maken als geen ander. Daarbij horen ook een aantal Poolse varianten - verrassende smaaksensaties voor een buitenlander!

 

Maar als je van een stukje vlees houdt ben je bij haar ook bij het juiste adres. Het vlees in Polen heeft überhaupt veel meer smaak dan in Nederland en als je het ook nog goed weet voor te bereiden dan heb je een garantie voor een zeer geslaagde maaltijd.

 

Poolse kaas daarentegen kan niet tegen de Nederlandse op. Maar we kompenseren het met een Poolse witte kaas , een soort kwark, waarmee mijn moeder ook van alles kan toveren.

 

We garanderen dus ook een culinaire ontdekking!

 

We houden daarbij graag rekening mee met jouw eigen wensen: vegetarisch, glutenvrij, suikervrij of anders.

 

"When you drink from the stream remember the source"

 

Autheur Onbekend