MATERNIA - de hemel op aarde

Voor google maps toets je Markocin, Osiek, Polen in om route beschrijving te krijgen vanaf je adres. 

Het is mogelijk te vliegen met een lage-tarieven vliegtuigmaatschapij www.wizzair.com van Eindhoven naar Gdansk.

Ze vliegen niet elke dag, niet op zaterdag, meestal wel op vrijdag, zondag, maandag en woensdag.

 

Vanuit Gdansk kan ik in overleg een transfer naar Maternia voor je regelen voor 40 euro p.p. per rit.

Je kunt ook op het vliegveld een auto huren.

Mocht je met de auto willen komen krijg je van mij een gedetaileerde route maar de route planners (TomTom of google maps op je telephone) brengen je ook naar de eind bestemming, zeker als je coördinaten invoert:

 

in graden: 53°44'15.7"N 18°31'25.4"E

of 

in decimalen: 53.737698, 18.523736

 

Om naar een locatie te navigeren met behulp van coördinaten, voer je op Tomtom of Garmin de volgende stappen uit:

1. Tik in het hoofdmenu op Navigeer naar…

2. TomTom: Tik op Lengte- en breedtegraad, Garmin: Selecteer de optie ‘’Coördinaten'

3. Voer de coördinaten in op de gewenste manier (in graden of in decimalen) en tik op OK of Volgende

 

In Google Maps kan je het makkelijkst de decimalen coördinaten invoeren dus in een keer: 53.737698, 18.523736

 

N.B. Zoek voor andere navigatiesystemen op internet naar: "invoeren coördinaten op ---merk navigatie---"   

In ieder geval vanuit Utrecht rijd je vanaf A1 richting Duitsland, richting Hannover, Magdeburg, Berlijn en Frankfurt aan Oder alsmaar rechtdoor en steekt de grenz met Polen in Swiecko over. Verder in Polen steeds rechtdoor richting Poznan, ca 200km. Voorbij Poznan, een afslag richting Bydgoszcz. Je komt dan eerst in Gniezno waar de weg splits naar twee mogelijkheden: Bydgoszcz en Torun. Allebei zijn goed maar wij rijden voorbij afslag Bydgoszcz en kiezen de weg naar Torun omdat je daar vandaan verder met de snelweg kunt en dat is iets sneller.

In de buurt van Torun kies je de snelweg richting Gdansk en na een uurtje neem je de afslag Warlubie en verder op weg nr 214 richting Koscierzyna. Vanaf Warlubie nog ca 20km alsmaar rechtdoor tot net voorbij een dorpje Wycinki. Dan moet je langzaam gaan rijden en na de brede bocht links opletten op een bord bushalte, meteen daarna een scherpe bocht naar rechts nemen op het zanderige bospad, de bos in 3km lang. Op de bospad direct op de splitising van de weg, links houden, daarna nog eens links houden. Daarna bij de splitsing rechts houden totdat je het bord Markocin ziet. Op de kruising naar links, voorbij een oranje bushalte en 100m verder op de bocht na rechts. Je zult van een afstand an het huis op een heuvel zien. Je hebt je bestemming bereikt. 

 

Mocht je voorbij die bocht na Wycinki en bushalte missen op de asfaltweg dan kom je in Osiek terecht. Dan weet je dat je een klein stukje te ver bent gereden en moet terugkeren en vanaf die kant zie je duidelijk een groen bord "Markocin" waardoor je het niet meer gaat missen.