top of page

Allemaal consent?

De sociocratische manier van overleggen met elkaar om tot een gezamenlijke besluit te komen, waarachter iedereen staat, de zgn. consent methode, die we in een vorm van een spel mochten ervaren met 2 gezinnen elk van 4 leden en onder de deskundige begeleiding van Baudy Wiechers van Infini.nu levert werkelijk ongelofelijke resultaten op. Mijn zoon van 12 wilt niet verslaafd raken aan computer games, ging al eerder akkoord met een beperkte speeltijd en toch kan hij de verleiding niet weerstaan. Laatst werd hij betrapt op het stiekem spelen in zijn bed. Toen ik hem vroeg waarom hij dat doet zei hij: 'omdat het kan'. Ik heb zijn iPod afgepakt en zei dat hij het over 4 dagen terug krijgt. Zucht. We waren allebei overdonderd met de gang van zaken en ik was niet trots op mezelf hoe ik het opgelost heb, het knaagde aan me. Toen maakten we kennis met de consent methode via het spel - heel leuk en verrassend hoe door het luisteren naar anderen, hun behoeftes en verlangen je eigen standpunt zich ontwikkeld. Direct daarna riep ik het gezin bij elkaar en vertelde dat ik een gedragen oplossing wil vinden voor het overmatig computerspel. Hierbij gaf iedereen om de beurt zijn mening hierover en kort daarna kwam mijn zoon ZELF met een voorstel: na mijn speeltijd lever ik mijn iPod bij mama in en krijg ik hem pas volgende dag terug als ik weer ga spelen. Consent!!!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page