top of page

Geld is energie

Ja, dat heb ik al vaker gehoord, maar ik heb nog nooit kunnen doorgronden hoe dat nou precies werkt. Vandaag kreeg ik een mooie kans :) Ik werd gebeld door een mevrouw namens de Nationale Postcode Loterij met een aanlokkelijk aanbod om 2 maanden gratis een lot van ze te krijgen om kans te maken op allerlei kleine en grote prijzen. Daarna koop ik automatisch een lot voor een klein bedrag per maand. Mocht ik het niet willen dan kan ik met één telefoontje de deal annuleren. Een goede deal, toch? Ik zei vriendelijk 'nee, dank je, ik laat deze kans aan me voorbij gaan". De mevrouw aan de telefoon wilde graag weten waarom. Omdat ik vergeet op tijd te bellen en dan moet ik alsnog betalen voor iets waarin ik niet geloof en geen energie in wil steken. De mevrouw aan de telefoon geeft niet op: maar een afspraak bij een tandarts vergeet u toch ook niet of om het op tijd af te zeggen? Nee, dat niet, want dat is belangrijk (alhoewel het vergeten gebeurt ook wel eens). Mevrouw gaf uiteindelijk op en we wensten elkaar een goede dag verder. Pas toen drong het bij me door waarom ik eigenlijk 'nee' zei, wat me werkelijk afstoot van dit soort acties. Ik probeer het zo goed mogelijk uit te leggen. Het geld dat alle mensen investeren in de loterij is bedoeld om hopelijk ZELF een grote prijs te winnen en niet om iemand anders rijk te laten worden. Daar zit geen energie in van "ik gun het je". Stel dat ik een miljoen euro zou winnen, dan zou er een bundel van misplaatste hoop & energie van vele teleurgestelde anderen in zitten en eventuele felicitaties van investeerders zouden hoogstwaarschijnlijk niet oprecht zijn. Dat hoef ik dus niet. Het geld mag naar me toe stromen omdat iemand me het gunt. Dan zit er liefde in en daar ben ik dol op. Hé, wat zeg ik? Geld is liefde? Hoe zie jij het?

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page